Тотнъм може отново да опита да привлече Адама Траоре, съобщават медийни източници. „Шпорите“ се опитаха да привлекат Траоре миналото лято, когато бяха водени от бившия наставник на Уулвърхемптън Нуно Еспирито Санто.

Санто бе уволнен и заменен от Антонио Конте, но италианецът е склонен да закупи футболиста. Конте и Тотнъм виждат Траоре като уинг бек, предава "The Athletic", и вярват, че той може да осигури повече заплаха в атакуващ план от тази позиция от настоящия първи избор на поста в клуба – Емерсон Роял.

Бившият мениджър на Челси преквалифицира Виктор Моузес в уинг бек, когато двамата бяха заедно на „Стамфорд Бридж“, и може да се опита да направи нещо подобно и с испанския национал. Предвид факта, че лондончани не искат да харчат безразборно на пазара през януари, Траоре може да бъде на разположение, ако Мат Дохърти бъде изпратен обратно в бившия си клуб, или под наем, или за постоянно.

На 25-годишния Траоре му остава още година и половина до края на договора, като той е оценяван на 20 млн. паунда – сума, която ще изчезне през лятото, когато вече може да мисли за това да напусне със свободен трансфер.