Отборът на Тотнъм отново погледа към вратаря на Уест Бромич Албион Сам Джонстън. Английският национал беше пред трансфер при „шпорите“ още през януари, но лондончани дадоха приоритет за подсилване на други позиции в тима.

Нюкасъл, Уест Хем и Саутхемптън също са сред заинтересованите от 29-годишния страж в последните месеци. Тотнъм обаче се завръща в битката за Джонстън, докато шотландският Рейнджърс също изрази интереса си към родения в Престън вратар, тъй като търсят заместник на 40-годишния Алън Макгрегър, пише „Daily Mail“.

Тотнъм се съгласи да удължи договора на своя капитан и №1 Юго Лорис през януари, но иска качествена конкуренция, за да постави френския национал под натиск и вярва, че Джонстън може да осигури това.

Стражът на Уест Бромич има 33 мача в Чемпиъншип този сезон, но отборът му няма да може да се пребори за участие в плейофите за промоция във Висшата лига. Джонстън ще се окаже апетитна хапка за много отбори от Висшата лига, тъй като договорът му изтича през лятото и няма да плащат нито цент за правата му.

Самият той пък се надява да бъде част от отбора на Гарет Саутгейт за Световното първенство в Катар след осем месеца. Трансфер при „шпорите“ със сигурност ще увеличи шансовете му.

В момента Тотнъм разполага с Пиерлуиджи Голини като резерва на Лорис, но 27-годишният италианец е под наем от Аталанта до края на сезона, като е малко вероятно клубът да откупи за постоянно.