Тотнъм се опитва да разубеди младока Николо Дзаниоло от Рома, докато талантливият полузащитник води преговори за подновяване на контракта си.

Италианският футболист натрупа огромна популярност през сезон 2018/2019, като почти на шега се превърне в основна фигура за „джалоросите”. Неговото пристигане в клуба остана леко на заден план, тъй като той беше част от сделката, която прати Раджа Наинголан в Интер.

Според „Скай Италия” Тотнъм вече са събрали предостатъчно сведения от скаутите, които бяха натоварени на няколко пъти през сезона със задачата да наблюдават 19-годишия талант на живо. Според съгледвачите Дзаниоло определено си заслужава и Тотнъм е готов да рискува със значителна трансферна сума.

„Шпорите” ще трябва да действат много бързо, тъй като младокът в момента води разговори с Рома за подновяване на своя контракт. „Римските вълци” съвсем не са готови да пуснат бижуто си току-така, особено след няколко непопулярни сред феновете продажби и обявената раздяла с икона като Даниеле Де Роси.

Дзаниоло се отчете с 6 гола и 2 асистенции в дебютната си кампания в Серия А. Неговият действащ контракт е със срок до юни 2023 година.