Отборът на Тотнъм продължава да се интересува от футболиста на Уулвърхемптън Адама Траоре, въпреки неуспешният опит да вземат крилото през януари. Мениджърът Антонио Конте има желание да добави още един нападател към своите редици преди затварянето на трансферния прозорец, като Траоре е разглеждан като универсален вариант на ниска цена.

Въпреки привличането на Ричарлисон от Евертън, Конте продължава да желае да подпише с друг нападател и се проучват няколко различни опции. „Express Sport“ пише, че Траоре е един от играчите, които са силно обсъждани от ръководството на клуба, като спортният директор Фабио Паратичи е голям почитател на испанеца.

Фланговиият футболист беше основна цел на „шпорите“ през януари. 26-годишният Траоре обаче избра да се върне в Барселона под наем, но след като направи само 11 участия за „каталунците“, те решиха да не активират клаузата му за откупуване и той се върна на „Молиню“.

Траоре може да стане свободен агент, след като договорът му с „вълците“ изтича в края на сезона и вече отказа няколко предложения за удължаване на контракта си през миналата кампания, а позицията му не се е променила на този етап. Поради тази причина от Уулвс са готови да го продадат, за да могат да спечелят известна сума от него.

Бившият играч на Мидълзбро би бил универсален играч в системата на Конте, като се има предвид, че той може да играе на всички позиции в атака.