Отборът на Тотнъм напредва в преговорите с Евертън за нападателя Ричарлисън, съобщава италианският журналист Фабрицио Романо. Според него, „шпорите“ са близо до това да се договорят за личните условия на бразилеца, но дискусиите между клубовете ще продължат тази седмица, за да стигнат до консенсус за цената по евентуалния трансфер.

Романо допълва, че полузащитникът на лондончани Хари Уинкс също е част от преговорите, като може да бъде включен в офертата за нападателя.

В същото време „Daily Mail“ пише, че президентът на Тотнъм Даниел Леви е бил забелязан да разговаря с колегата си от Евертън Бил Кенрайт в Лондон. Твърди се, че двамата са обсъждали именно потенциалния трансфер на Ричарлисон, наред с други въпроси. Изданието допълва, че лондончани са готови да включат и Стивън Бергвайн в офертата си за бразилеца. 

„Sun“ пък твърди, че Тотнъм е готов да извади около 115 милиона евро за Ричарлисон и неговият съотборник Антъни Гордън. Изданието разкрива, че „шпорите“ са предложили около 92 милиона евро твърда сума плюс още 23 милиона евро под формата на бонуси за двете звезди на Евертън.

Смята се, че Евертън е готов да продаде Ричарлисон за около 58 милиона евро, който също е в радара на Челси, а бразилецът има желание да смени клубната си принадлежност. Но ръководството на мърсисайдския клуб е категорично, че няма намерение продава крилото Гордън, който е любимец на феновете.

Звездата на Англия U21 обаче иска да се присъедини към отбора от северен Лондон и „шпорите“ се надяват, че сериозната им оферта ще бъде твърде добра, за да бъде отказана.

Както е известно, Евертън е в трудно финансово положение. Клубът трябва да намали задълженията си до края на финансовата година, която изтича тази седмица. Това е в съответствие с правилата за печалба и устойчивост на Висшата лига.