Отборът на Тотнъм обмисля да привлече централния защитник на Саутхемптън Яник Вестергор през лятото. Мениджърът Жозе Моуриньо държи клубът да се подсили в отбрана и 28-годишният датчанин е един от футболистите, които са на челните места в списъка му за селекция. Макар бъдещето на португалеца на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ да е несигурно, той вече работи усилено по летните трансфери, съобщава „Daily Express“.

Първата цел на Моуриньо за подсилване на отбраната е Милан Шкриняр от Интер. Към този момент обаче той е твърде скъп за възможностите на Тотнъм и затова клубът по-скоро ще насочи усилията си към втория в списъка, а именно Вестергор.

199-сантиметровият датчанин показва отлични игри с екипа на Саутхемптън, след като бе привлечен от Борусия Мьонхенгладбах през 2018 година. До момента той има 70 мача и 4 гола с екипа на „светците“.

Смята се, че Вестергор ще излезе сравнително евтино на Тотнъм, ако се стигне до негов трансфер. Цената на играча в момента е от порядъка на 18-20 милиона паунда.