Вратарят на Манчестър Юнайтед Сам Джонстън изглежда ще получи така желания шанс да се докаже във Висшата лига. Това обаче няма да се случи в неговия роден клуб, а в Тотнъм, който вече води преговори за него, ако се вярва на английската преса.

25-годишният Джонстън е продукт на младежката академия в Юнайтед, но никога не е записвал мач за първия тим. В кариерата си стражът е бил преотстъпван впечатляващите 10 пъти, в това число и през настоящата кампания, през която играе за Астън Вила в Чемпиъншип.

Именно вторият ешелон на английския футбол е най-високо ниво, на което вратарят се подвизавал. Сега обаче пред Джонстън се разкрива невероятен шанс, стига да приеме офертата на „шпорите”.

По всички личи, че в Тотнъм се гласят да изритат сегашния страж №2 Мишел Ворм. Шефовете на лондончани търсят специфична алтернатива за титуляря Уго Лорис, който със сигурност още няколко сезона напред ще бъде избор №1 под рамката. В лицето на Джонстън виждат човек, който би могъл да бъде резерва, а след време да поеме цялата отговорност, която иде с вратарския пост в Тотнъм.

Всичко зависи от това дали сегашният тим на Джонстън – Астън Вила ще съумее да се пребори за промоция във Висшата лига. Ако това не се случи – бирмингамци са четвърти със 79 точки, на 4 зад втория Кардиф (лидер е Уулвърхемптън с 95) – стражът почти сигурно ще изслуша всички оферти от елитни клубове, които ще пристигнат.

Колкото до бъдещето на Джонстън в Юнайтед, то не изглежда като чак толкова примамлива алтернатива. Давид де Хеа и Серхио Ромеро са вратарите, към които мениджърът Жозе Моуриньо възнамерява да се придържа и занапред.