Отборът на Тотнъм ще се насочи към защитника на Ред Бул Лайпциг Йошко Гвардиол през лятото. 20-годишният хърватски национал е харесван от спортния директор на „шпорите“ Фабио Паратичи и попада на челно място в списъка му за подсилване на отбраната, в който фигурират още Пау Торес от Виляреал и Свен Ботман от Лил, пише „Daily Mail“.

Гвардиол показва силни игри в Лайпциг, към който се присъедини от Динамо Загреб през лятото на 2021 година. По презумпция той е централен защитник, но може да се впише още като ляв бек и дефанзивен халф. Хърватинът има 33 мача за Лайпциг през този сезон, като отбеляза два гола и направи три асистенции.

„Биковете“ го закупиха за 15 милиона паунда миналото лято, а договорът му е за пет години. От куба не са склонни да го продават, но са наясно с нарастващия интерес към него.

Паратичи знае, че трябва да предостави качествени попълнения, за да убеди Антонио Конте да остане след този сезон след поредицата от непостоянни и разочароващи резултати на Тотнъм, които кулминираха при поражението от Мидълзбро тази седмица във ФА Къп.

Конте иска талантливи, млади и с голям потенциал играчи в отбора си и Гвардиол показва всички необходими качества. Въпросът обаче може да бъде дали Тотнъм ще се окаже достатъчно привлекателна опция, тъй като конкуренцията за защитника, обявен за „най-прогресивният защитник в Бундеслигата“, продължава да се увеличава.

Клубове от Испания и Италия следят развитието му, но вероятната цена, която ще му постави Лайпциг от 50 милиона паунда би била по силите единствено на отборите от английската Висша лига.