Отборът на Тотнъм има две клаузи, чрез които да закупи правата на Деян Кулуtевски от Ювентус, пише „Guardian“. „Шпорите“ платиха 10 милиона евро през януари, за да шведа под наем до лятото на 2023 година и трябва да изплащат изцяло заплатата му през този сезон и половина. Но има вариант трансферът да се превърне в постоянен трансфер още това лято за 30 милиона евро.

Опцията ще остане валидна и през следващото лято, освен ако не влезе в действие втората клауза. Тя е задължителна и лондончани ще трябва да извадят 35 милиона евро, за да вземат Кулушевски за постоянно. Тази клауза ще бъде активирана в края на сезон 2022/2023, ако по време на кампанията бъдат изпълнени две условия: Кулушевски да играе в 50% от мачовете на отбора във Висшата лига поне по 45 минути, а също така „шпорите“ да се класират за Шампионска лига.

Самият Кулушевски е изключително щастлив в Тотнъм и от живота в Лондон заради връзката му с Антонио Конте. Италианецът искаше да вземе крилото, когато беше начело на Интерпреди две години.

С основна заслуга за привличането на Кулушевски на „Тотнъм Хонспър Стейдиъм“ имаше и спортният директор Фабио Паратичи, който доведе шведа в Ювентус от Аталанта през 2020 година за сумата от 35 милиона евро плюс 9 милиона евро бонуси.