Мениджърът на Тотнъм Хотспър Жозе Моуриньо е набелязал за цел да закупи централния защитник на Интер Милано Милан Шкриниар през януари. Португалският наставник е наясно с дефанзивните си проблеми, откак пое „шпорите” и това е големият му приоритет през зимата, след като отборът му има само една „суха мрежа” за 12 мача.

Неяснотата около бъдещето на Ян Вертонген, чийто договор с лондончани изтича в края на сезона, поне бе донякъде компенсирана с факта, че Тоби Алдервайрелд преподписа нов контракт с тима от Северен Лондон.

Ако не се получи със словенеца, Тотнъм ще опита да привлече някои измежду Дайот Умапекано или Калиду Кулибали, които също са спрягани за преминаване на „Тотнъм Стейдиъм” като потенциални заместници на белгиеца Вертонген. Все пак, медии от Испания потвърждават, че Моу най-силно желае да вземе Шкриниар, в който вижда перфектният профил бранител, около който да гради бъдещето на Тотнъм в тази зона от терена.

Словенският национал е също така в радара на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, които също желаят да го вземат, а испанските Реал Мадрид и Барселона са готови да предложат конкретни оферти за Милан Шкриниар, но чак през лятото.