Малком с нетърпение иска да напусне Барселона през летния трансферен прозорец, за да получи повече възможности на терена, които не е успял да постигне през настоящия сезон.

Барселона привлече бразилеца през миналото лято от Бордо за сумата от 40 милиона евро, като той подписа договор с каталунците до 30 юни 2023 година.

Барселона няма намерение да го пусне без да се опита да възстанови поне тази сума. Сюжетът на Малком в отбора не изглежда се реализира от самото начало.

През сезон бразилският футболист е взел участие в 19 мача, като в едва в 8 от тях е започвал като титуляр. Тази липса на известно, като че ли доведе Малком до състояние на разочарование и затова иска да напусне клуба.

Агентите на Малком сега търсят нова дестинация в Европа за нападателя, а кандидатите са няколко. Интер и Милан проявяват сериозен интерес към играча. Той също така е предизвикал интереса и на Тотнъм, и Арсенал. Двата английски клуба изглеждат готови да извадят много сериозна трансферна сума, за да си осигурят услугите на 21-годишния футболист.

Барселона е готов да продаде Малком, но само ако в клуба постъпи достатъчно добра оферта за него. Бразилецът няма да бъде трансфериран срещу сума по-малка от 40 милиона евро.