Тотнъм е готов да направи късна оферта, с която да убеди Борнемут да продаде своя голмайстор Доминик Соланке. The Sun твърди, че „шпорите“ са готови да извадят около 50 милиона преди трансферният прозорец да затвори в четвъртък.

Борнемут вече отхвърли предлолжение от Нюкасъл по-рано този месец за Соланке, а миналото лято отряза и Уест Хем. Но сега Тотнъм е готов да тества решимостта на „черешките“ през следващите два дни. Все пак, ще е необходима наистина много голяма оферта, за да може Борнемут да бъде убеден да го продаде.

Въпреки това, става ясно, че „черешките“ вече се оглеждат за потенциален заместник на Соланке от френската Лига 1 и в белгийския елит, в случай че получат сума, която е твърде добра, за да се откаже.

26-годишният Соланке е най-резултатният англичанин във Висшата лига с 12 гола този сезон, като подписа нов договор миналия септември до лятото на 2027-а година. Бившият нападател на Челси и Ливърпул процъфтява под ръководството на Андони Ираола на „Вайталити Стейдиъм“. Общо този сезон нападателят има 14 попадения в 24 двубоя във всички турнири за „черешките“.