Тотнъм е готов да плати откупната клауза на десния защитник на Спортинг Лисаон - Педро Поро. „Шпорите“ маха сериозни проблеми в дясната зона на отбраната си този сезон, след като мениджърът Антонио Конте продължава да залага на Емерсон Роял, който обаче не показва най-добрата си форма.

Очакваше се италианецът да заложи на Джед Спенс на тази позиция, след като беше привлечен в северен Лондон през лятото от Мидълзбро.Но Конте все още не е напълно съгласен с идеята да пусне 22-годишния англичанин вместо Емерсон въпреки проблемите на бразилеца.

Португалското издание „Correio da Manhã“ твърди, че в Тотнъм са набелязали именно Поро и, че сделката може да навлезе в следващия етап през януарския трансферен прозорец. Интересното е, че Поро всъщност беше собственост на Манчестър Сити преди в крайна сметка да бъде закупен за постоянно от Спортинг след успешен период под наем.

„Лисабонските орли“ са му поставили клауза за откупуване от 45 милиона евро, но Ман Сити, който привлече Поро от Жирона през 2019-а година, също има опцията да си го закупи обратно за сумата от близо 21 милиона евро.

Изданието предполага, че Тотнъм е готов да извади необходимата сума за подобен трансфер. Поро е одобрен и от спортният директор на „шпорите“ Фабио Паратичи, който вече проучва възможностите за трансфер на испанеца, който не попадна в състава на „Ла Роха“ за Световното първенство за Катар.