Отборът на Тотнъм е много близо до сключване на сделка с тима на Уулвърхемптън за крилото Адама Траоре, пише „Sky Sports“. Информацията гласи, че „шпорите“ ще платят 20 милиона паунда за правата на испанския национал.

Лондончани вече оправиха една оферта от 15 милиона паунда, която обаче беше отхвърлена миналата седмица, като се смяташе, че Уулвс оценяват Траоре на 25 милиона паунда. Въпреки това, сега се очаква 25-годишното крило, който играе за „вълците“ от 2018 година, да премине в Тотнъм преди крайния срок за трансфери в понеделник. Смята се, че двата клуба са близо до постигането на съгласие относно трансферната сума.

Траоре беше на пейката при съботната победа с 2:1 над Брентфорд, но влезе в последните 15 минути и отбеляза гол, който обаче беше отменен от системата ВАР заради засада. Испанецът е отдавашна цел на „шпорите“, които водеха преговори за негов трансфер още в края на летния трансферен прозорец. Този интерес се запази въпреки смяната на бившия наставник на Уулвс Нуно Еспирито Санто с Антонио Конте.

Договорът на Траоре изтича през юни 2023 година и „вълците“ му предоставиха нова оферта още преди 15 месеца. Ако Уулвс и Тотнъм успеят да се споразумеят за сумата, не се очаква личните условия да бъдат проблем.

Наред с евентуалния трансфер на Траоре, мениджърът на лондончани Конте иска да подсили отбора си с халф и нападател до края на зимния трансферен прозорец.