Отборът на Тотнъм е постигнал договорка с Уулвърхемптън за трансфера на десния бек Мат Дохърти, твърди „Sky Sports“. Лодночани са в търсене за нов човек за дясната зона на защитата, а мениджърът Жозе Моуриньо се е спрял точно на ирландския национал.

28-годишният Дохърти изигра 50 мача за „вълците“ през миналия сезон, като дори отбеляза седем попадения във всички турнири. Сега информациите гласят, че лондончани са се разбрали с "вълците" за трансфера на бранителя, като "шпорите" ще платят за неговите услуги 12 милиона паунда накуп, като в контракта ще бъдат записани и различни бонуси. Ако те бъдат изпълнени, то цялата сума по сделката би станала 16 милиона паунда. 

Тимът на Моуриньо вече са раздели с младия десен бек Кайл Уокър-Питърс на Саутхемптън това лято. Титуляра на тази позиция - Серж Орие също се очаква да бъде продаден, но на правилната цена. Интерес към него има от страна на Милан, Байер Леверкузен и Монако.

27-годишният национал на Кот д'Ивоар има още две години от договора си с „шпорите“. Той се присъедини от Пари Сен Жермен през август 2017 година за 23 милиона паунда.

Междувременно „вълците“ продължават да преговарят с Арсенал за младока Ейнсли Мейтланд-Найлс. Те вече отправиха и първата си оферта на стойност от 15 милиона паунда, която обаче беше отхвърлена.