Отборът на Тотнъм обмисля да си върне Кристиан Ериксен през януарския трансферен прозорец. Датчанинът се бори да си върне най-добрата форма, откакто се присъедини към Интер. Ериксен напусна северен Лондон през януари за сумата от 24 милиона паунда, въпреки усилията на Тотнъм да задържи халфа.

Но 28-годишният плеймейкър не успява да се адаптира към тактиката на Антонио Конте и започна като титуляр в само четири мача до този момент през сезона, като отбеляза един гол в общо 22 участия в Серия А.

Формата на Ериксен в Интер е в контраст с тази в продължение на седем години в Тотнъм, за който той вкара 69 гола и даде 89 асистенции в 305 мача.

„Calciomercato“ твърди, че датският национал може да напусне „нерадзурите“ през януари, като интерес към него има и Пари-Сен Жермен.

Изданието обаче пише още, че Тотнъм е готов да предложи двама от своите играчи в замяна на Ериксен, като по този начин ще се опита да изкуши Интер да приеме офертата. Твърди се, че става дума за Дани Роуз и Деле Али.

Нито левият бек, нито полузащитникът получават шанс за изява през новия сезон и биха могли да бъдат използвани в евентуалната бартерна сделка.

Миналият месец Ериксен заяви, че не е доволен от статута си на резерва в Интер и отправи критики към треньора Конте.