През последната седмица Лоренцо Инсиние стана най-скъпият футболист в историята на канадския ФК Торонто. Италианското крило парафира четиригодишен договор с годишна заплата от 14,1 млн. Евро, а трансферът е станал... благодарение на Transfermarkt.com.

Разкритието стана от президента на канадския клуб Бил Манинг, който разкри, че клубът е разглеждал кариерата и показателите на Инсиние през популярния портал, съдържащ огромна част от футболистите по целия свят. Именно оттам канадците са решили да привлекат Инсиние, чрез който смятат, че те ще достигнат върха на северноамериканския футбол.

Всичко завърши с европейската титла на Италия през миналата година, в която дейно участие взе и футболистът на Наполи.

„Реших да погледна към италианския национален отбор и видях футболисти, които имат изтичащи договори със своите клубове. Лоренцо бе един от тях, тъй като бе в подобна ситуация. След това реших да извадя играчите, които са със статут на световни звезди, а също така имат и голямо влияние върху своите клубове. От комерсиална гледна точка презентирах на борда на директорите петгодишен план за развитие и ги убедих, че клубът се нуждае от Лоренцо Инсиние в този му проект“, разкри президентът на канадския клуб.