Отборът на Атлетико Мадрид иска да предложи нов договор със сериозно увеличение на заплатата на звездата си Томас Партей. Това е породено от факта, че 26-годишният ганаец е силно желан от доста топ клубове, най-вече английските Манчестър Юнайтед и Арсенал. Клаузата му за откупуване е 50 милиона евро.

От „Mail Online“ информират, че и двата клуба се притесняват, че 26-годишният халф ще подпише нов договор с Атлетико през следващите седмици и това може да увеличи клаузата му за освобождаване до 100 милиона евро и да удължи престоя му на „Уанда Метрополитано“ до лятото 2023 година.

Фактът, че той все още не е подписал, обаче дава на клубовете надежди, че намерението му е да изслуша оферти за него това лято. Самият полузащитникът казва, че е поласкан от интереса на повечето клубове и вярва, че това го мотивира да продължава да се подобрява.

"Да напусна? Понякога това не е решение само на играча, но и на клуба. Ако Атлетико ме иска, ще бъда тук, докато не съм нужен повече и тогава ще видим какво ще правим", заяви Партей.