В следващите 24 часа се очаква Тио Уолкът да стане футболист на Евертън. Сделката за настоящия нападател на Арсенал изглежда сигурна като преди подписа е необходимо единствено той да премине задължителните медицински прегледи. Очаква се сделката да е на стойност над 20 милиона паунда.

Така изглежда, че 28-годишният нападател е изиграл последния си мач за отбора, в който премина преди цели 12 години от Саутхемптън.

Именно "светците" са другият кандидат за подписа на английския национал, но "карамелите" изглеждат победители в тази битка.

Желанието на Уолкът е да работи под ръководството на Сам Алардайс с надежда той да помогне за възобновяване на кариерата му. Уолкът има 108 гола в 397 мача за Арсенал, но загуби доверието на Арсен Венгер.

Французинът пък смята да реинвестира парите от Уолкът за привличането на Пиер-Емерик Обамеянг и за нападателя на Бордо Малком.

Другият очакван трансфер в Арсенал е привличането на Хенрих Мхитарян от Манчестър Юнайтед като е възможна и размяна за Алексис Санчес.