Защитникът на Сао Пауло Родриго Кайо е бил на една крачка от трансфер в Барселона, но незадоволителните резултати на медицинските прегледи, които са му направени са провалили преминаването му на „Камп Ноу“, твърди „Lance“.

Според информацията, Барселона и Сао Пауло на практика са се договорили за трансфера на Кайо под наем на „Камп Ноу“. Той е трябвало да играе под наем при каталунците до края на сезона, а те са имали възможност да откупят неговите права през следващото лято за сумата от 15 милиона евро.

Родриго Кайо изживя подобно развитие на ситуацията през 2015 година, когато бе пред трансфер във Валенсия, но проблеми в коляното му провалиха трансфера му на „Местая“.

Кайо е преминал медицински изследвания, които са му направени в частна клиника в Сао Пауло. Лекар на Барселона спешно е пътувал до Бразилия, за да осъществи нужните прегледи на Кайо, но по всичко изглежда, че резултатите от тях не са били задоволителни, което е попречило на трансфера му на „Камп Ноу“.

В крайна сметка, 25-годишният бразилски защитник остава в Сао Пауло, а Барселона привлече под наем от Валенсия Жейсон Мурийо.

Според информациите, преговорите между Барселона и Сао Пауло веднага са били охладени, след като каталунците си гарантираха услугите на Жейсон Мурийо.

Родриго Кайо има двойно гражданство и разполага с италиански паспорт, което означава, че няма да заема място на играч от квотата извън ЕС.

Сериозен интерес към защитника на Сао Пауло има от страна на Валенсия, Атлетико Мадрид, Олимпик Лион, Милан и Зенит Санкт Петербург.

Друга травма попречи на защитника да вземе участие на Мондиал 2018 в Русия.

Агентът на Кайо – Ник Аркури потвърди, че защитникът е преминал медицински прегледи в клиника в Сао Пауло, в четвъртък.

Също така Аркури обяви, че трансферът на Жейсон Мурийо в Барселона на този етап е замразил преговорите за преминаването на Кайо на „Камп Ноу“.