Отборът на Манчестър Юнайтед се готви за сериозно прочистване на състава през лятото, след като новият мениджър Ерик тен Хаг вече е в Англия и е готов да започне работа официално от идния понеделник. Тен Хаг ще гледа последния мач на Юнайтед за сезона срещу Кристъл Палас този уикенд от трибуните на „Селхърст Парк“.

Нидерландецът трябва да се срещне с играчите за първи път, когато официално поеме поста в понеделник, но дотогава няма да има пряк принос от уважение към временния мениджър Ралф Рангник.

Сега „Daily Mail“ пише, че се очаква се до 10 играчи да напуснат „Олд Трафорд“ това лято, тъй като Тен Хаг се стреми да даде нов облик  на отбора.

Представителите на вратаря Дийн Хендерсън подновиха преговорите с Нюкасъл, въпреки че все още няма сериозно развитие. „Свраките“ се опитаха да привлекат Хендерсън още през януари, но е малко вероятно да дадат исканата от „червените дяволи“ сума за английския национал, която се твърди, че е 40 милиона паунда. Така те ще предпочетат да го вземат под заем за следващия сезон. Интерес към Хендерсън има и от новака във Висшата лига за догодина Борнемут.

26 снимки

25-годишният вратар има една три мача този сезон, след като не успя да измести Давид де Хеа като номер 1 под рамката на вратата за Юнайтед. Хендерсън отчаяно иска да бъде титуляр, за да попадне в състава на Англия за предстоящото Световното първенство, а Юнайтед са готови да го пуснат след привличането на ветерана Том Хийтън миналото лято.

Клубът ще изслушва офертите и за десния бек Аарън Уан-Бисака, три години след като защитникът пристигна от Палас за 50 милиона паунда. 24-годишният краен защитник загуби титулярното си място при Рангник, а по всичко изглежда, че той няма да влиза и в плановете на Тен Хаг.

Полузащитникът Пол Погба пък оглавява списъка от играчи, които ще си тръгнат като свободни агенти. Рекордният трансфер на Юнайтед ще напусне „Олд Трафорд“ за втори път, като интерес към него има от страна на Ювентус, Пари Сен Жермен и Реал Мадрид. Манчестър Сити също се интересуваше от Погба, но стана ясно, че е отказал да премине на „Етихад“ поради опасения от потенциална гневна реакция от страна на феновете на „червените дяволи“.

Единсон Кавани, Неманя Матич, Хуан Мата и Лий Грант са другите, които ще напуснат като свободни агенти. Същото се очаква да направи и Джеси Лингард, който може да се присъедини отново към Уест Хем след успешен период под наем миналата година.

Юнайтед са готови да продадат и централните защитници Ерик Баи и Фил Джоунс, докато бъдещето на капитана Хари Магуайър също е доста несигурно, особено, ако Тен Хаг привлече на тази позиция играчи като Юриен Тимбър или Лисандро Мартинес от Аякс, за които се твърди, че нидерландският специалист иска да доведе със себе си в Манчестър.

Новият мениджър имаше срещи в Лондон в четвъртък, на които е обсъдил трансферните си и предсезонни планове, след като пристигна със своя помощник Мичел ван дер Гааг. Бившият асистент на Сър Алекс Фъргюсън Стив МакЛарън също се очаква да бъде част от екипа на Тен Хаг на „Олд Трафорд“.