Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, иска поне две нови класни попълнения през лятото, за да продължи революцията и възраждането на „червените дяволи“ и през следващия сезон. В клуба ще дадат приоритет за привличането на нов голмайстор, а Тен Хаг също ще настоява за подсилване и в средата на терена. Юнайтед също може да се наложи да вземе нов централен защитник, ако капитанът Хари Магуайър напусне.

Manchester Evening News разкрива, че през месец януари Юнайтед е съставил списък с играчи, които са готови да продадат през лятото, като на „Олд Трафорд“ планират повече изходящи, отколкото входящи трансфери през лятото.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

Независимо от ситуацията около евентуалната сделка по покупко-продажба на Ман Юнайтед, раздялата с играчи е необходима, за да се спазят правилата на УЕФА за финансов фейърплей. Източници до Юнайтед посочват, че всички придобити средства от всяка продажба на играчи биха отишли за закупуването на нов полузащитник.

Тен Хаг продължава да настоява за привличането на Френки де Йонг на фона на продължаващите финансови проблеми в Барселона и мениджърът на Юнайтед би одобрил трансфер на Джуд Белингам, ако халфът на Борусия Дортмунд е отворен към идеята на стане част от Юнайтед.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Червените дяволи“ се интересуват още от нападателя на Наполи Виктор Осимен и от голмайстор №1 в историята на Тотнъм - Хари Кейн. Тен Хаг е впечатлен и от тарана на Бенфика и Португалия Гонсало Рамош. Последният в списъка с набелязани нападатели е Мохамед Кудус от бившия му отбор Аякс.

Магуайър, Антони Марсиал и Алекс Телес са сред играчите, които Юнайтед планира да продаде. Капитанът на клуба беши титуляр само девет пъти за „червените дяволи“ този сезон, а податливият на контузии Марсиал е пропуснал 28 от 40-те мача на Юнайтед тази кампания. Телес, който е под наем в Севиля, се завърна след двумесечно отсъствие заради контузия в коляното по-рано този месец и е нежелан на „Олд Трафорд“ след привличането на конкурента му на левия бек Тирел Маласия през юли.