Манчестър Юнайтед не се е отказал от идеята да привлече полузащитника на Барселона Френки де Йонг. Не е тайна, че нидерландският национал е любимец на мениджъра на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг, който иска да го има в състава си. Затова и шефовете се опитват да удовлетворят това му искане.

Според Diario Sport, от „Олд Трафорд“ дори вече са отправили предложение към каталунците на стойност близо 50 милиона евро, което обаче е било отхвърлено. Това, обаче, няма да спре Ман Юнайтед, който ще подготви нова оферта и тя ще бъде представена в следващите дни.

В момента един от приоритетите на Юнайтед е подсилване в халфовата линия и Де Йонг е на едно от челните места на желаните играчи. „Червените дяволи“ опитаха да го вземат и миналото лято, но тогава удариха на камък. Сега, обаче, шансът за сделка е доста по-голям.

В Барселона са все по-склонни да се разделят с 27-годишния нидерландец при достатъчно добра оферта, която може да бъде в размер на около 60 милиона евро. Едната причина за това е, че заплатата на играча е доста висока и заема голяма част от бюджета на клуба. Другата е, че новият треньор Ханзи Флик не смята Де Йонг като незаменим играч в своята схема и е готов да го остави да си тръгне.