Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е определил футболиста, който ще ръководи халфовата линия на „червените дяволи“ през следващия сезон. „Sun“ твърди, че става дума за капитана на Саутхемптън Джеймс Уорд-Праус.

Изданието пише, че това може да доведе до битка между двата манчестърски гранда, тъй като наставникът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола също харесва качествата на англичанина, който бива оценяван от „светците“ на 75 милиона паунда.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

Тен Хаг е изправен пред огромна работа по възстановяването на тима от „Олд Трафорд“ и вече е изготвил списък с играчите, които иска. Един от тях е именно към 27-годишния Уорд-Праус, тъй като цел №1 в лицето на Деклан Райс, се очаква да остане в Уест Хем поне за още един сезон. „Чуковете“ искат 150 милиона паунда за английския национал, което ще се окаже твърде много за „червените дяволи“, които почти сигурно ще пропуснат участие в Шампионската лига следващата кампания.

И все пак Уорд-Праус, който би струвал половината от цената на Райс, е оценяван високо от Тен Хаг. Източници от „Олд Трафорд“ смятат, че той може да играе основна роля в халфовата линия на Юнайтед.

Уорд-Праус печели по около 100 000 паунда на седмица при „светците“, което означава, че заплатата му, дори и със значително увеличение, също няма да е проблем. Настоящият му договор е до юни 2026 година, но е готов да направи нова крачка в своята кариера.

Манчестър Юнайтед ще се раздели през лятото с Неманя Матич, както почти сигурно и с Пол Погба, който има договор до края на сезона. В същото Гуардиола иска халф, който да замени напускащия ветеран Фернандиньо.