Наставникът на Манчестър Юнайтед – Ерик тен Хаг, призна, че за никого не е тайна, че клубът е искал да се сдобие с централен нападател по време на януарския трансферен пазар. През този месец „червените дяволи“ бяха свързвани с няколко имена, след като Антони Марсиал е аут до април, а Расмус Хойлунд остана единственият наличен футболист на тази позиция.

Английският тим искаше да вземе такъв футболист под наем поради регулациите, свързани с Финансовия феърплей, но в крайна сметка не успя. Тен Хаг каза, че клубът наистина се е нуждаел от засилване в тази зона, но финансовите рестрикции около „червените дяволи“ не са допуснали това.

„Не смятам, че е тайна за никой, че искахме нападател. С контузията на Марсиал, то ние наистина се нуждаехме от друга опция. Не успяхме да го сторим заради правилата на ФФП“, каза той преди мача с Уест Хем идната неделя.

Нидерландецът подчерта, че Маркъс Рашфорд, Амад Диало и Омари Форсън са опциите за него на мястото на Хойлунд, ако датчанинът трябва да почива. „Имаме Омари, имаме Диало, имаме и Рашфорд, които могат да играят там. Всички други позиция са добре уплътнени, но когато говорим за №9, то трябва да бъдем по-креативни“, продължи той.

Хойлунд трябваше да чака до 26-и декември за първия си гол с екипа на Юнайтед във Висшата лига, а в последните два мача той записа още едно попадение и асистенция.