Съперникът на Лудогорец в първия квалификационен кръг на Шампионската лига – Ференцварош опитва да доведе до успешен край преговорите за полузащитника на Бордо Валентин Вада. Според „Л’Eкип” унгарците все още чакат аржентинеца.

23-годишния футболист беше преотстъпен в Сент Етиен през последните 6 месеца на миналата кампания и сега отново се завърна при „жирондинците”. Изглежда обаче, че за него отново няма място в отбора и сега се търсят купувачи.

„Л’Eкип” твърди, че освен Ференцварош и другият унгарски гранд – МОЛ Види (бившият Видеотон) – също е отправил оферта. Изданието твърди, че двете предложения са имали сходни параметри – покупка срещу 1,5 милиона евро и гарантира на 40-процентов дял за Бордо при следваща продажба. На този етап е ясно, че Вада няма никакво желание да премине в МОЛ Види и поне в Унгария Ференцварош остава единствената му опция.

Дори идването на нов наставник в лицето на Пауло Соуса няма да може да вдъхне живец на кариерата му в Бордо. Все пак играчът има доста добри варианти да остане в елита на Франция, тъй като е следен от Метц и спечелилия промоция Лориен. От Испания пък се чува за интерес от елитния Леванте и третодивизионния Логроньес.