Бившият нападател на Барселона и настоящ играч на Атлетико Мадрид Луис Суарес отрече да е повлиял на трансфера на Филипе Коутиньо в каталунския гранд през 2018 година.

Испанският вестник „Спорт“ публикува информация, че Суарес е изиграл важна роля в привличането на Коутиньо от Ливърпул. Според медията, 35-годишният уругваец поканил тогавашния президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу през ноември 2017-а на гости в дома си и го убеждавал да подпише с бразилеца. Бартомеу коментирал, че клубът вече работи по бъдещ трансфер на Филипе Коутиньо.

„Здравейте всички. Исках да отрека тази фалшива новина. Подобно телефонно обаждане никога не се е състояло, а този човек не е идвал в къщата ми, за да гледа каквито и да е видеозаписи“, написа Луис Суарес в профила си в социалната мрежа Инстаграм. 

По думите му той е бил потърсен за мнение за бившия си съотборник от ръководството на каталунците преди клубът да подпише с бразилеца и е направил положителен коментар.

„Когато ме попитат за мой съотборник, очевидно, че говоря добре за него. В този случай просто не мога да не отрека тази публикация“, добави Суарес.