Футболистът на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг вече е преминал основната част от медицинските прегледи и е подписал личния си договор с Челси. Италианският журналист Фабрицио Романо твърди, че контрактът на английския национал ще бъде до юни 2027 година с опция за удължаването му с допълнителни 12 месеца.

Всички документи между „гражданите“ и лондончани също вече са подписани, така че е въпрос на време трансферът на английския национал да бъде обявен официално.

Челси ще плати за Стърлинг 45 милиона паунда (10 от тях са под формата на бонуси), като той ще е първото ново попълнение на клуба при новите собственици. Крилото ще получава по 300 000 паунда седмично на „Стамфорд Бридж“.

След като излязат пълните резултати от направените му изследвания, Стърлинг веднага ще замине за Лос Анджелис, за са се присъедините към предсознното турне на Челси.

В същото време „сините“ продължават да работят по трансфера и на неговия съотборник - Нейтън Аке. Твърди се, че централният защитник вече е договорил личните си условия с лондончани. „Гражданите“ искат за нидерландския национал поне 40 милиона паунда.