Футболистът на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг е договорил личните си условия с Челси и съвсем скоро трансферът му на „Стамфорд Бридж“ ще бъде потвърден официално. 27-годишният английски национал бе една от основните цели на мениджъра Томас Тухел за това лято. Германецът се е срещнал лично с английския национал още преди няколко седмици, на която го е убедил да се присъедини към лондончани.

„The Telegraph“ твърди, че Стърлинг ще получава малко по-висока заплата от тази, която до момента прибираше на „Етихад“, която в размер на 300 000 паунда седмично. Това означава, че вече той ще бъде най-високоплатеният играч на Челси, след като Ромелу Лукаку се завърна в Интер.

Очаква се Манчестър Сити да прибере около 45 милиона паунда за крилото (б.р. - според някои източници ще има и допълнителни 10 милиона под формата на бонуси). Точно за толкова „гражданите“ продадоха преди няколко дни Габриел Жезус на Арсенал.

Договорът на Стърлинг с шампионите изтичаше след 12 месеца. Той отбеляза 131 гола в общо 339 мача за Манчестър Сити. Очаква се трансферът да бъде официално потвърден до часове.