Стоук Сити вече има ясен приоритет що се касае до това кой да замени уволнения по-рано този месец мениджър Марк Хюз. „Грънчарите” са се спрели на доста опитния Кике Санчес Флорес, който в момента е начело на Еспаньол.

Срамът във ФА Къп коства главата на Марк Хюз

Хюз плати цената за слабото представяне от началото на сезона, заради което Стоук се намира в зоната на изпадащите. Спасението е цел №1 пред клуба, а там са уверени, че 52-годишният Флорес е човекът, който може да им го осигури.

Фактът, че испанецът има договор с Еспаньол до лятото на 2019 година не тревожи особено англичаните. В същия този контракт фигурира и освобождаваща клауза, която очевидно е по джоба на „грънчарите”. Тя ще бъде активирана, стига Флорес да проявява желание да вади горещите кестени.

Ако все пак нещата с бившия мениджър на Уотфорд не се получат, винаги съществува вариантът да бъде нает националния селекционер на Ирландия Мартин О’Нийл. В Стоук се надяват да имат нов постоянен треньор до мача срещу Манчестър Юнайтед на 15 януари, но има голяма вероятност Флорес да не се появи в този срок.