Фабио Борини със сигурност бе интересен избор от Милан за повече варианти в атака, като по всичко личи трансферът ще стане факт в близките часове. Италианецът днес се подложи на медицински прегледи, преди да стане официално петият нов в редиците на „росонерите”.

От гледна точка на възраст, 26-годишният Борини се намира в идеален момент от своята кариера. И все пак няма как тифозите от „Сан Сиро” да не са малко разтревожени, че след привличането на Андре Силва, Франк Кесие, Рикардо Родригес и Матео Мусакио, клубът се насочи към нападател, чийто доскорошен тим – Съндърланд – изпадна безславно от Висшата лига на Англия.

Грандове от Серия А се точат за изпаднал нападател

Сайтът за футболна статистика whoscosed.com допълнително наля масло в огъня, след като на база показателите на Борини през миналия сезон, опита да изведе силните и слабите страни в неговата игра. През миналия сезон таранът съумя да се разпише само веднъж в 15 мача за „черните котки”, а дори да върнем лентата до началото на професионалната му кариера, няма да намерим още много попадения. Борини подписа своя първи професионален договор (с Челси) през 2009 година, а оттогава досега е вкарал общо 36 гола.

Борини вече минава прегледи в Милан

Според whoscored.com Борини като футболист няма нито една отличителна силна черта. Наред с това при него се забелязват пет основни слабости: завършващ удар (много слабо), задържане на топката (слабо), пасове (слабо), центриране (слабо) и дисциплина (слабо).

За да станат нещата още по-лоши за Борини, подробният анализ на данни изведе още характеристики относно поведението му на терена. Сред тях попадат „често фаулиран”, „обича играта с дълги пасове”, „не се хвърля в единоборства”, „често извършва фаулове”.