Ралф Рангник вярва, че трансферната цел на Ливърпул Такуми Минамино е перфектният човек за халфовата линия, с която ще играе Юрген Клоп. Европейският клубен шампион е в крайно напреднали преговори с една от звездите на Ред Бул Залцбург, като се твърди, че мърсисайдци са договорили Минамино за трансфер в първия ден на новата година, след като се очаква да мине само медицински прегледи.

„Не е нужно Юрген да ми благодари, защото неслучайно работи с четирима мой бивши футболисти (Роберто Фирмино, Наби Кейта, Садио Мане и Жоел Матип). Това са факти, защото очевидно търси същите играчи с качествата, с които и аз търся. От топ клубовете в Европа, той вероятно е треньорът с най-много бивши футболисти от нашия клуб”, сподели шефът в Ред Бул.

GettyImages/Gulliver
98 снимки

Рангник, който се занимава със всички футболни въпроси „под шапката на Ред Бул”, не е учуден от исканията на Клоп, след като смята, че отборите развиват футболистите по чудесен начин. „Стилът на игра на нашите отбори е много сходен с този на Клоп. Извънредно интензивни сме, играем с висока преса и контрапреса. Когато спечелим топката, не искаме да губим време с върнати подавания. Иска ни се да играем атакуващ футбол, колкото се може по-бързо, да създаваме шансове, както и да вкарваме възможно най-много голове”.

Такуми Минамино определено е играч, който пасва на тази философия. Рангник бе пряк спортен директор в Залцбург, когато клубът закупи Минамино от Серезо Осака през 2015-а година. През този сезон японският национал има 11 асистенции в 22 срещи, а също така е вкарал и девет гола.

Човекът в основата на успеха - Ралф Рангник

източник: Gulliver/GettyImages

„Може да се види колко добре играе с топката. Има сериозна техника и футболно мислене. Той е от тези японски играчи, които те подтикват да инвестираш в тях, тъй като са готови да се сборят за топката. Разбира се, че има още какво да учи, но неговият манталитет е класен. Дори на 19 години беше много добър играч. Не е от тези футболисти, които се примиряват, след като неговият отбор се провали във владеенето на топката”, допълни още Рангник.

Връзката на Рангник с Англия е огромна, след като той завършва университета в Съсекс, където прекарва тогава стажове в Брайтън и Арсенал. След това бе спряган за работа в редица клубове от елита – Евертън и Уест Бромич, а през 2016-а година остана последен със Сам Алардайс в битката кой да поеме националния отбор на Англия.

Сега на спеца му остават 18 месеца контракт с Ред Бул, след което той е спряган за мениджърската роля в Манчестър Юнайтед или Арсенал. „Разбира се, че всеки голям клуб в Англия е атрактивен, но няма пряк контакт между мен и различни отбори. Щастлив съм от работата си сега в Ред Бул и не знам кое би ме махнало от тук”, допълни германецът.