Треньорът на Интер Лучано Спалети подходи с чувство за хумор при поредните въпроси относно зимната селекция в отбора. В шеговит тон специалистът заяви, че е поръчал на своите директори да му доведат накуп Андрес Иниета от Барселона, Серхио Рамос от Реал Мадрид и Алексис Санчес от Арсенал.

„Нерадзурите” бележат огромен прогрес, откакто Спалети ги пое през лятото. Те са първи в Серия А и нямат загуба под ръководството на италианския тактик. Той обаче на няколко пъти даде индикации, че очаква нови попълнения през януари, ако действително ще се атакува скудетото. През предходните 6 кампании то неизменно се назоваваше в ръцете на Ювентус, който е трети с 38 точки, само на 2 зад Интер.

„Мисля, че трябва да бъдем внимателни на трансферния пазар. Смятам, че клубът и президентът показаха ясно какви са намеренията им и как ще се действа на пазара, така че трябва да запазим мълчание”, коментира Спалети.

„Да се създават очаквания от вас, медиите, преди старта на сезона, а после и недоверие към играчите, които вече дойдоха, не е добре нито за феновете, нито за играчите, още по-малко за Интер. Преди всичко са резултатите.”

„Ако ме питате кого бих желал да вземем, ще ви кажа. Ето ви три имена, които харесвам: Серхио Рамос, Иниеста и Алексис Санчес. Ще се потрудим за тях, не мислите ли?”

„Смятам, че трябва да отдадем на тези, които докараха Интер там, където се намира в момента, нужното уважение”, завърши Спалети.