Отборът на Наполи отново може да се насочи към Рома за евтина подсилване в отбрана, тъй като е хвърлил око на Федерико Фацио. „Партенопеите“ се нуждаят от нов централен защитник, след като продадоха Костас Манолас на Олимпиакос, докато Калиду Кулибали е контузен, но може да бъде повикан за участие на Купата на африканските нации с националния отбор на Сенегал.

В Наполи работят с малък бюджет и „Sportitalia“ пише, че аржентинецът ще пасне на техния подход към трансферния пазар. Ветеранът е „замразен“ от треньора Жозе Моуриньо, като няма нито една поява през този сезон.

34-годишният аржентински национал отказа трансфер през лятото, а договорът му изтича в края на сезона, така че Рома до голяма степен просто иска да се отърве от заплатата му.

Фацио вече игра под ръководството на Лучано Спалети за Рома през сезон 2016/2017. Той също така ще би се събрал отново с Жуан Жесус, който премина на „Диего Армандо Марадона“ именно от тима на „джалоросите“ през лятото.

„Sky Sport Italia“ пък съобщава, че друг вариант пред неаполитанци е защитникът на Манчестър Юнайтед Аксел Туанзебе, който през този сезон играе като преотстъпен в Астън Вила.  До момента той има на сметката си 11 мача за "виланите", в които няма реализиран гол или направена асистенция. Шефовете на Наполи се надяват, че ще могат да склонят Юнайтед да прекрати наема му в Астън Вила, след което да го преотстъпи на италианците с опция за закупуване. 24-годишният футболист е оценяван на около 8 милиона евро.