Тимът на Манчестър Юнайтед е сигурен, че има предимство пред конкурентите си в битката за подписа на Ерлинг Холанд от РБ Залцбург. Според "Sun" клубът ще се договори с австрицийте за сделка на стойност от 76 милиона лири още през месец януари. 19-годишният норвежец обаче няма да заиграе на "Олд Трафорд" от януари, а ще бъде преотстъпен на австрийците до края на сезона.

Мениджърът Оле Гунар Солскяер е поставил Ерлинг Холанд на първо място в списъка си за селекция и иска трансферът да бъде реализиран колкото е възможно по-скоро. Норвежкият специалст има желание нападателят да се включи веднага към тима и да помогне на отбора до края на сезона, но от Залцбург настояват той да остане в Австрия до края на настоящата кампания.

Залцбург има договорка с „братята“ си от РБ Лайпциг, според която германците могат да привлекат Холанд за 20 милиона паунда. Те имат желание да използват тази възможност, но играчът трябва да се съгласи да премине в Бундеслигата. Ако той откаже, което е почти сигурно, ча Залцбург може да преговаря за трансферна сума с всички останали отбори.