Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обмисля да продаде през лятото един от двамата си основни вратари, които в момента се борят за титулярно място. Според „Sun“, мениджърът все още не е решил кой измежду Давид Де Хеа и Дийн Хендерсън да задържи, но вече търси друг вратар, който да е съгласен с ролята на резерва на този, който остане на „Олд Трафорд“.

Хендерсън със сигурност не иска да бъде просто алтернатива на Де Хеа и да играе значително по-рядко от испанеца. Изданието пише, че Солскяер е заявил пред англичанина, че само един от двамата ще остане в отбора през следващия сезон.

23-годишният Хендерсън, който подписа дългосрочен договор миналото лято, се представя добре в случаите, в които получава шанс. Де Хеа пък е един от най-постоянните играчи на Юнайтед години наред, макар че в последните два сезона често получава критики за представянето си.

Хендерсън е и със седем години по-млад от Де Хеа, така че това е още един плюс в негова ползва, тъй като клубът може да разчита на него за дълго време напред.

Съществува и вариант, при който Хендерсън отново да бъде пратен под наем в друг отбор за следващия сезон, но е малко вероятно това да се случи.