Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е заявил пред Ед Уудуърд, че иска девет играчи от състава да бъдат пуснати в други клубове рез изминалото лято. 46-годишншят норвежец е под сериозно напрежение след като „червените дяволи“ не успяха да победят АЗ Алкмаар в Лига Европа и загубиха от Нюкасъл във Висшата лига през уикенда. След тази загуба Юнайтед са 12-ти с едва девет точки след осем мача. През лятото клубът похарчи около 150 милиона паунда за нови играчи, като на „Олд Трафорд“ акостираха Хари Магуайър, Даниел Джеймс и Аарън Уан-Бисака. Солскяер също така позволи на шестима играчи от първия отбор да напуснат – Ромелу Лукаку, Алексис Санчес, Антонио Валенсия, Андер Ерера, Матео Дармиан и Крис Смолинг.

Според „BBC“ обаче, след като Солскяер наследил отбора от Жозе Моуриньо миналия декември, е заявил пред Уудуърд, че деветима играчи трябва да напуснат тима и да бъдат заменени. Той също така е дал зелена светлина за трансфера на Маруан Фелайни в посока Китайската Супер Лига през февруари.

Изданието съобщава още, че човек от щаба на Юнайтед е описал ситуацията в клуба, като „тресавище на посредствеността“. В допълнение на това се твърди, че няколко души са подкрепили Солскяер в решението му да пусне Лукаку и Санчес в Интер. Междувременно норвежкият наставник на Юнайтед е заявил пред ръководството, че през януари отборът трябва да се подсили с класен централен нападател, след като не успяха да вземат такъв след напускането на Лукаку през лятото.