Звездата на РБ Лайпциг - Доминик Собослай, се превръща в основна цел на Ливърпул. Според последните информации, мърсисайдци са изпратили запитване към германския клуб, а хора от клуба вече са се срещнали с представители на унгарския национал, съобщи Sky Sports.

Важно е да се отбележи, че в договора на Собослай има откупна клауза в размер на 70 милиона евро, която изтича утре - 30 юни. Това налага Ливърпул да предприеме бързи действия, ако желае да привлече талантливия полузащитник. Въпреки интереса от страна на Нюкасъл, източници твърдят, че „червените“ са фаворити в надпревара за неговия подпис, а действията на мърсисайдци трябва да са по-конкретни.

22-годишният Собослай може да играе еднакво добре на всеки пост в средата на терена, което в съчетание със способността му да създава много положения за съотборниците си го прави напълно отговарящ на профила, който мениджъра Юрген Клоп търси.

До този момент Ливърпул привлече единствено Алексис Мак Алистър от Брайтън, но се смята, че все още търси още двама футболисти, които да обновят напълно халфовата линия на отбора. Сред останалите цели на клуба Кефрен Тюрам от Ница, Ману Коне от Борусия Мьонхенгладбах, Райън Гравенбeрх от Байерн Мюнхен, Габри Вейга от СЕлта Виго, Николо Барела от Интер и Ромео Лавия от Саутхемптън. Въпреки това, през последните два дни името на Доминик Собослай все повече се появява в медийните издания като основна трансферна цел за мърсисайдци.