Ливърпул се е провалил в опитите си да закупи играча на Реал Мадрид Мартин Йодегаард през миналото лято. Информацията дойде от бившия треньор на норвежеца Леонид Слуцкий.

Йодегаард игра през сезон 2018/19 при Слуцкий под наем във Витес, за който вкара 11 гола и подаде за други 12 в 39 мача. 21-годишният играч сега играе за два сезона под наем в Реал Сосиедад, но руският треньор призна, че интерес към него е имало именно от Ливърпул и Аякс.

„Неговият период във Витес бе много важен. Стана един от най-добрите играчи в Ередивизи и получи много оферти. Не само от Сосиедад, ами и от Ливърпул и Аякс”, каза Слуцкий пред английските издания.

„Горд съм, че помогнах на Мартин да израсне като футболист. Това е голямо предизвикателство за всеки треньор. С агента му бързо се разбрахме за наем във Витес, тъй като това е по-сериозен отбор от предходния му – Хееренвеен. Ясно е, че Реал Мадрид ще реши бъдещето му в края на сезона, но не знам дали ще остане още една година в Сосиедад. Сигурен съм, че Мартин е готов да играе за Реал Мадрид сега. Гледах мача им на „Сантиаго Бернабеу” и тогава го установих това”, допълни Слуцкий пред The Mirror.