Бранителят на Челси Андреас Кристенсен може би е на път към Барселона, съобщи вестник „Гардиън”. Според авторитетното издание от Острова в офисите на лондонския клуб е постъпило официална оферта за датския национал.

Каталунският гранд със сигурност ще търси варианти за справяне с кризата в защита, след като вчера и Томас Вермален получи контузия. Титулярният партньор на Жерар Пике – Самюел Умтити все още се възстановява от операция в коляното.

Дотук медиите в Испания изредиха един куп пожарни варианти, а ако информацията на британският „Гардиън” е вярна, то 22-годишният Кристенсен е фаворит премине на „Камп Ноу”.

През предходната кампания датчанинът остави изключително добри впечатления с играта си под ръководството на Антонио Конте. Откакто обаче Маурицио Сари пое отбора, шансовете за изява пред Кристенсен са лимитирани до Купата на Лигата и Лига Европа.

Дотук през сезона Кристенсен има един-единствен мач във Висшата лига – при загубата 1:2 от Уулвърхемптън. Сари откровено предпочита партньорството между Давид Луис и Антонио Рюдигер, а при нужда и десният бек Сесар Аспиликуета може да застане в сърцето на отбранителния вал.

Със сигурност предвид възрастта, на която е в момента юношата на Брьондби, инвестицията на Барса изглежда никак лоша, тъй като качествата на Кристенсен търпят развитие. Наставникът на „блаугранас” Ернесто Валверде е известен с това, че успява да извади на показ най-доброто от по-млади състезатели.