Ливърпул е стартирал преговори с Фиорентина чрез посредници относно потенциалното привличане на полузащитника Софиан Амрабат, съобщава Sky in Italy. Мърсисайдци упорито търсят нов опорен халф, след като загубиха битките с Челси за Мойсес Кайседо и Ромео Лавия, макар че се бяха договорили със съответните им клубове Брайтън и Саутхемптън. Въпреки това, самите футболисти избраха да заиграят на „Стамфорд Бридж“.

През цялото лято пък Манчестър Юнайтед се интересуваше от Амрабат, който е работил заедно с мениджъра Ерик тен Хаг в Утрехт.

Ливърпул обаче е готов да изпревари „червените дяволи“ за мароканеца, тъй като мениджърът Юрген Клоп е твърдо решен да добави още един халф към своя състав след привличането на Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай.

Трансферният гуру Фабрицио Романо допълва, че все още „червените“ не са отправили официална оферта, но е осъществен контакт с Фиорентина, за да разбере условията по евентуалната сделка. Порталът Tranfermartk.com оценява стойността на 26-годишния Амбарат на 30 милиона евро. Договорът на мароканския национал с „виолетовите“ до следващото лято.

На „Анфийлд“ тепърва ще вземат окончателно решение, като Ливърпул все още проучва пазара, за да избере нов дефанзивен полузащитник.