Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне изрази желание за реформи, които да уеднаквят трансферните прозорци във футбола по целия свят. Само преди дни неговият клуб продаде двама играчи от първия отбор и по тази причина аржентинският специалист сега ще работи с група от 19 души.

Китайският Далиан Ифан закупи Яник Ферейра-Караско и Николас Гайтан за обща трансферна сума от 40 милиона евро (18 милиона за Гайтан и 22 милиона за белгийския национал).

Симеоне: Караско? Във футбола нищо не ме учудва

„Времето, в което се случиха тези сделки, е доста неудобно за нас”, коментира Симеоне, визирайки факта, че трансферният прозорец за Китай още не е затворен, докато този в Европа приключи още в края на януари.

„В Китай могат да купуват играчи до 28 февруари, което значи, че разполагат с два месеца, в които да размътят главата на всеки футболист. Щеше да е далеч по-добре, ако трансферният прозорец беше еднакъв за всички. Това значи, че футболисти, треньори и клубове ще бъдат далеч по-спокойни.”

„Дали разбирам защо все повече играчи от Европа отиват към Китай? Не си вра носа в личните предпочитания на хората. Ако става дума за спортно развитие, аз съм доволен. Ако се касае за по-добри икономически условия, това е личен избор. Във футбола нищо не ме изненадва. Всички избори са възможни”, допълни Симеоне.