Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс сподели колко близо са били „червените дяволи“ до това да привлекат Роналдиньо през 2003-та година.

БГНЕС
24 снимки

Тогава бразилският гений беше все още част от състава на Пари Сен Жермен. Крилото е бил изключително близо до това да подпише с Манчестър Юнайтед, но в последния момент е сменил решението си, за да премине в Барселона.

Скоулс си спомни и за други трансферни провали на Сър Алекс Фъргюсън, но неуспехът за осъществяването на сделка с Роналдиньо е оставил най-сериозен отпечатък върху съзнданието на бившия халф.

„Бяхме се провалили с трансферите за Деймиън Дъф и Ариен Робен, но Роналдиньо беше най-сериозният неуспех. Мислех, че сме успели да го привлечем“, започна Скоулс.

„Имахме предсезонно турне и помня, че вече щяхме да му даваме номер и да го обявяваме. Толкова бяхме близо. За съжаление той си промени мнението в последния момент и отиде в Барселона. Беше странно, 3 дни по-късно играхме контрола срещу него и всички се опитвахме да го ритаме!“, завърши легендарният полузащитник.