Барселона проявява много сериозен интерес към футболиста на Олимпик Марсилия Максим Лопес. Скаути на каталунския клуб присъстват на всеки един мач на „Велодром“ от началото на сезона в Лига 1 и не изпускат от очи изявите на 19-годишния футболист, съобщава Mundo Deportivo.

Двама члена на спортно-техническия щаб на Барселона – Роберт Фернандес и Урбано Ортега също лично са присъствали на трибуните на „Велодром“, за да гледат Лопес.

От Барселона следят Лопес още от миналия сезон, когато той направи силно впечатление и се превърна в едно от откритията на шампионата. 

Представители на Барселона са се срещнали с агента на младока в края на август, за да проучат възможностите за привличането му и най-вече дали има желание да премине на „Камп Ноу“. 

Тогава обаче не е ставало дума за незабавното му привличане, а за това клубът да получи предимство догодина за подписа му, ако интерес към него има и от други отбори. 

Самият Лопес много харесва играта на Андрес Иниеста и е останал много доволен от интереса на каталунците, като е дал позитивен отговор за евентуален бъдещ трансфер. 

Не трябва да се забравя, че на ръководен пост в Марсилия е легендата на Барса Андони Субисарета, което сигурно също ще изиграе своето влияние при евентуални преговори между клубовете.

През февруари Максим Лопес поднови своя договор с френския клуб до 2021 година.

От Барселона не изключват възможността да отправят много солидна оферта за Максим Лопес още през януарския трансферен прозорец.