Шампионът Манчестър Сити има интерес да се подсили през зимния трансферен прозорец с бранителя на Борнемут Нейтън Аке. Голям интерес към холандския бранител има и от бившия му клуб – Челси, който се е договорил с „черешките” да закупи обратно защитника при желание срещу 40 милиона паунда.

Аке замина за южния бряг срещу 20 милиона паунда през 2017-а година, но след новината за изтичането на наказанието за тима от Лондон, то се появиха информации, че „сините” желаят да го върнат обратно на „Стамфорд Бридж”. Все пак медиите в Англия доверяват, че Аке може да премине и на „Етихад” през следващия месец, заменяйки липсата на Венсан Компани, чийто заместник – Аймерик Лапорт, получи контузия, която го извади за дълъг период от терените.

Мениджърът Хосеп Гуардиола потвърди, че отборът му не може да закупи никой през зимния прозорец поради трудности, адаптирайки Фернандиньо като централен защитник на тази позиция на терена. Испанецът призна също така, че за да се случи някакъв трансфер от голям характер, то трябва да е с невероятна класа, за да може „гражданите” да се замислят.

24-годишният Аке се утвърди в националния отбор на Холандия и също така е искан от Тотнъм и Евертън, след като се разви чудесно под ръководството на Еди Хау. Проблемът пред холандеца е, че в последния кръг от Премиър лийг бе заменен принудително, след като разтегна мускул на подбедрицата си в дуела срещу Ливърпул, загубен с 0:3.