Ръководството на Манчестър Сити вече е готово да изслуша потенциални оферти за своята голяма звезда – Серхио Агуеро, пише британското издание „Дейли Стар“.

След идването на Хосеп Гуардиола като мениджър аржентинският нападател не изживява най-успешния си период, дори напротив. Той вече пропусна няколко мача заради наказание, което получи заради изключително груби действия при загубата с 1:3 от Челси в началото на декември. В предишните сезони бившият ас на Атлетико Мадрид също имаше проблеми, които бяха свързани с множество мускулни контузии.

Именно заради невъзможността да разчита редовно на 28-годишния футболист, Гуардиола вече изпитвал съмнения дали той е точният човек за схемата му на игра. Испанският специалист е получил и тревожни сигнали от медицинския щаб, където не са могли да заявят с увереност, че могат да запазят Агуеро здрав оттук до края на сезона.

Въпреки всички трудности и несполуки, нападателят си остава най-продуктивният играч на Сити. Той има 18 гола в 23 мача за „гражданите“ през този сезон (11 гола в 15 мача на ниво Висша лига).