Синът на легендарния холандски нападател Патрик Клуйверт - Джъстин, е избрал да премине в Рома, вместо в Манчестър Юнайтед, тъй като очакванията в италианския клуб не са чак толкова големи, колкото на "Олд Трафорд".

19-годишният офанзивен футболист впечатли всички с представянето си за Аякс през миналия сезон, след като вкара 10 гола в Ередивизи за клуба от Амстердам. Клуйверт-младши бе свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка подписа с Рома.

"Мисля, че Юнайтед ще да е твърде голям скок напред. Рома е важен клуб, но напрежението е по-малко. Там не трябва да се гони победа на всяка цена, а и отборът играе добър футбол. Това е идеалното място за Джъстин в момента. Той не говори много, но е човек, който знае как да слуша и е мотивиран. Аз исках той да остане в Аякс още една година, но той направи своя избор", коментира бившият нападател на Аякс, Милан, Барселона и Нюкасъл.

Джъстин започна по успешен начин престоя си в Рома, след като още в официалния си дебют асистира на Един Джеко за победния гол в двубоя с Торино от първия кръг на Серия А миналия уикенд. /БГНЕС