Треньорът на Торино Синиша Михайлович беше категоричен, че звездата на отбора Андреа Белоти не струва 90 милиона евро. Думите му дойдоха по повод новия договор, който „биковете“ ще предложат на представящия се чудесно нападател.

Според италианските медии шефовете на торинци искат да се уверят, че дори и да се стигне до продажба на Белоти, то тя няма да бъде никак евтина. Затова и плъзна слухът, че те се канят да му предложат нов договор, в който откупната клауза ще бъде именно 90 милиона евро.

Михайлович не е привърженик на пръскането на огромни трансферни суми във футбола и заяви, че подобна клауза ще е преувеличена, не само за Белоти, но и за който и да е друг играч по света. Специалистът се аргументира с това, че никой футболист не може да печели мачове сам.

„Ако има човек, който може да плати такива суми – добре, но те са преувеличени. Такива цена не са реални“, коментира Михайлович. „Не мисля, че който и да е футболист може да струва 90 милиона или 100 милиона евро, визирам случаите на Белоти и Пол Погба. Ако цената им действително е такава, то те трябва да вкарват по 4 гола на мач и да побеждават опонентите си съвсем сами.“

„Ако аз бях футболист сега, а не преди 20 години, спрямо моите качества сигурно също щях да се котирам около 100 милиона евро. Ако един ден Белоти се тръгне, най-важното е да изградим наново отбора с парите, които ще получим за него. Въпреки това трябва да кажа, че той ще остане тук поне толкова дълго, колкото и аз самият“, допълни Михайлович.