Халфът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган беше забелязан с директора по футболните въпроси Матеу Алемани преди да завърши трансфера си на „Камп Ноу“. 32-годишният германец спечели исторически требъл с отбора на „гражданите“ през този сезон, след като тимът му спечели Премиър лийг, Шампионска лига и ФА Къп, а той реализира 11 гола и седем асистенции в 51 мача.

Гюндоган ще привърши своя седемгодишен престой на „Етихад“, но сега ще формализира трансфера си в каталунския гранд след края на този месец.

Германският национал беше спряган за преминаване в Арсенал и клубове от Саудитска Арабия, но сега ще подсили „блаугранас“ за следващите две години с опция за още една. Той игра за Маншафта по време на приятелската среща с Колумбия, загубена с 0:2 в Гелзенкирхен.

Патрик Бергер публикува снимка на халфа с Алемани на летището в Мюнхен, след което двамата са се качили на полет за Барселона. Той вече премина медицински прегледи в родината си и оформи финалните параметри по контракта си и се очаква в близките дни да бъде обявен официално, след което да прекара ваканция със своето семейство.

По време на престоя си при Ман Сити, той вкара 60 гола и подаде за други 40 в 304 мача за „небесносините“ във всички надпревари и спечели внушителните 14 трофея под ръководството на Хосеп Гуардиола.