Ръководството на Манчестър Юнайтед е обещало на мениджъра Ерик тен Хаг сериозни средства за продължаващото възстановяване на клуба въпреки плановете на семейство Глейзър да продадат „червените дяволи“. През лятото Юнайтед похарчи 230 милиона паунда за привличането на Каземиро, Антони, Лисандро Мартинес и Тайрел Маласия.

„Sun“ сега твърди, че шефовете са обещали на Тен Хаг нови солидни средства за развитието на проекта му на фона на потвърждението от Глейзър, че са готови да изслушат оферти за продажбата на тима от „Олд Трафорд“.

„Моята информация е, че това са само добри неща, тъй като ще има повече възможности за инвестиции. А това е добре. Ние говорихме за културата ни като клуб и искаме да утвърждаваме. Говорихме и за целите, които преследваме, които Ричард Арнолд (б.р. - изпълнителният директор на Ман Юнайтед) потвърди, че няма да се променят. Ще бъдат осигурени повече пари за този проект“, заяви тен Хаг пред журналистите по време на подготвителния лагер в Испания.

Нидерландският мениджър добави, че Юнайтед се нуждае от пари дори само за да удържа конкуренцията на новите претенденти за челните места във Висшата лига.

„Нюкасъл идват, дори и Уест Хем. Може би не са нагоре в класирането в момента, но имат огромно подобрение и то е видимо за всеки, който следи Висшата лига. Набързо като погледнете и можете да преброите 7-8 клуба с възможности да се борят за върха в Лигата“, допълни той и уточни:

„Става дума обаче и за стратегия, а не само за пари. Но е ясно, че няма как да си поставяте цели и да ги преследвате, ако нямате достатъчно на брой качествени играчи за това“.

Смята се, че закупуването на нов нападател ще бъде приоритет за Тен Хаг през зимата, а новата звезда на Португалия и Бенфика - Гонсало Рамош, е цел №1 за мениджъра. 21-годишният футболист обаче има клауза за откупуване от около 120 милиона евро.

Крилото на ПСВ Айндховен Коди Гакпо, който е оценяван на около 70 милиона евро, също е в радара на „червените дяволи“, като същото важи и за нападателя на Челси Кристиан Пулишич.